16 липня 2023 р.

Кукурудзяна каша з карамелізованими яблуками

Рецепт кукурудзяної каші з карамелізованими яблуками для мене став справжнім нещодавнім відкриттям з-посеред корисних, смачних і поживних сніданків і тепер часто його собі готую, тож пропоную його до Вашої уваги в розрахунку на 1 особу (а в дужках буде для 3 осіб).  

Необхідні інгредієнти: 2 ст.л. (1 скл. 250 мл) кукурудзяної крупи, 1 скл. (3 скл.) води, 1 (3) яблуко, 2 ст.л. (6 ст.л.) цукру, 1 ст.л. (3 ст.л.) оливкової олії, мелена кориця.

Спочатку промиваємо кукурудзяну крупу у проточній воді, а далі варимо її на воді до готовності, постійно помішуючи. Точну кількість хвилин не вказую, бо щоразу по-іншому вдавалось зварити кукурудзяну кашу.

Тим часом, миємо яблуко (чи яблука), розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину і ріжемо на плястерки. 


На розігріту сковорідку вливаємо оливкову олію, викладаємо порізані яблука (чи яблуко), присипаємо їх зверху цукром почергово з обох сторін і підсмажуємо, поки яблука не карамелізуються.

І готову кукурудзяну кашу з карамелізованими яблуками викласти наступними шарами: каша - яблуко - посипана кориця - каша - яблуко - кориця і так далі. Я зробила собі 5 поверхів такої кукурудзяної каші і смакувала як солодкий легкий десерт з каші. І Вам раджу їсти легку і поживну їжу на сніданок, особливо в спекотні літні дні, щоби не перевантажувати організм, але бути сповненим сил. Смачного! І будьте здорові і готові до близької перемоги України! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар