Я - справжнісінький фанат рису ще з першого класу школи і люблю дуже різні страви з рисової крупи, особливо в поєднанні з якимось м'ясцем, але в час Великого посту або ж коли в когось дієта чи розвантажувальні дні після великого застілля, тоді дуже рекомендую цю ситну, здорову і смачну страву - рис з овочами, а якщо конкретніше, то з горошком, морквою і цибулею. Готується просто, з'їдається швидко, засвоюється організмом дуже добре. Отож, приступімо до приготування?
А для рису з овочами візьмемо наступні інгредієнти: 1 склянка (250 мл) довгозернистого рису, 200 г (або 5 ст.л.) горошку, 1 велика морква, 1 цибуля, 4 ст.л. оливкової олії, сіль, чорний перець, спеції на вибір (у мене - "Італійські трави").
Спершу чистимо від лушпиння цибулю і моркву і нарізаємо їх на дрібні кубики.
На розігріту глибоку сковорідку вливаємо оливкову олію і вкидаємо туди цибулю, яку необхідно підсмажити до золотистого кольору 5-7 хвилин, час від часу її перемішуючи задля рівномірного смаження.
Потім додаємо порізану моркву до цибулі і смажимо 7-8 хвилин, поки цей овоч не стане м'яким. А за той час промиваємо рис у літеплій воді 5-6 разів і закип'ячуємо 500 мл води.
Солимо, перчимо і присмачуємо спеціями цибулю з морквою, все гарненько перемішуємо.
Викладаємо поверх овочів промитий рис і заливаємо все окропом. Якщо у Вас є свіжий, розморожений горошок, тоді його необхідно додати після моркви і смажити його 5-6 хвилин, аж тоді давати прянощі, сіль і перець і вкидати рис. У мене був під рукою консервований горошок, який додала вже після рису, про що розповім за мить.
Коли повторно закипить вода з рисом (а це станеться буквально за дві хвилини), тоді робимо найменший вогонь, накриваємо кришкою сковорідку і варимо рис 20 хвилин. Опісля відкриваємо кришку і додаємо консервований горошок.
Змішуємо все докупи і даємо ще якихось 5 хвилин, а то й менше для остаточно зварювання рису, в якому вже майже не залишилось ніякої рідини, а це може трапитись і за 2-3 хвилини, тому тут треба пильнувати, щоби рис з овочами не підгорів, а саме гарно зварився і був розсипчастий. І такої страви буде достатньо на три порції для дорослих.
Немає коментарів:
Дописати коментар