Бурячки з хроном - частий гість на столі багатьох господинь у період різдвяних свят, а проте цю страву можна зготувати й в інші свята, а то й просто до котроїсь м'ясної страви і не обов'язково в свято. Коротше кажучи, рекомендую (якщо хтось раптом ще ніколи не пробував!) цю просту і дуже корисну страву української кухні!
Для приготування бурячків з хроном знадобляться такі складники:
1 кг буряків, 1 великий хрін (або 3 невеличкі), 1 ст. л. оцту, 3 ст. л. цукру.
На початку ретельно миєте буряки в холодній воді - відмиваєте від всякого бруду, а пізніше заливаєте вимиті холодною водою і варите їх на помірному вогні впродовж 1,5 год. Коли вони вже зварились, тоді зливаєте гарячу воду з банячка й охолоджуєте буряки потоком холодної води (або 3-4 рази наливаєте-зливаєте у той же баняк з буряками холодну воду, даючи їм змогу на 5 хв. охолодитись кожного разу).
А потім очищаєте варені буряки від шкірки.
І після того натираєте бурячки на найдрібнішій тертці. Виділений буряковий сік залишаєте і нікуди не зливаєте з миски.
Далі берете хрін (чи хрони), також його промиваєте добряче в холодній воді і чистите від бруду з допомогою ножа.
Опісля трете хрін на тій же найменшій тертці, що й буряки.
Тоді з'єднуєте докупи потерті бурячки і хрін і вливаєте столову ложку оцту, все разом змішуєте.
Пізніше всипаєте в бурячки з хроном цукор.
І вкотре гарно все перемішуєте, щоби хрін і цукор рівномірно розійшлися в бурячках.
Утрамбовуєте готову страву в якусь банку з кришкою і ставите це в холодильник чи холодну комору на 3 год, і тільки після цього можете подавати салат на стіл.
За той час бурячки з хроном наберуть такого смаку й запаху, як треба! І маю сподівання, що вам обов'язково засмакують!
Немає коментарів:
Дописати коментар