Напевно, в кожного є певні страви і напої, що асоціюються з дитячими роками і я тут не виняток. І от горіховий пляцок зі сливовим повидлом - це мій смак дитинства. Тож тепер пропоную до вашої уваги рецепт цього смаколика української кухні.
Два жовтки розітріть з 200 г цукром...
...і додайте їх до борошна і маргарину.
Замісіть тісто і сформуйте його в одну масу,
яку необхідно розділити на три рівні частини.
Розкачайте одну частину тіста.
А яєчні білки збийте з 2 столовими ложками цукру.
Викладіть розкатане тісто на пергамент, що на протвені, і намастіть на тісто сливове повидло.
А зверху повидла змастіть збитими білками.
Та ще й посипте горіхами. І в такому вигляді є підготовлений до випікання один корж пляцка,
який ось так чудесно виглядає спеченим після 35 хвилин перебування у духовій печі: спершу 15 хвилин при температурі 180 градусів, а далі 20 хвилин при 170 градусах.
Пізніше розкатайте ще одну частину тіста, викладіть на протвінь з пергаментом...
...і спечіть її при температурі 180 градусів впродовж 25 хвилин.
А третю частину тіста спечіть як і першу: з повидлом...
білками...
і горіхами.
І матимете третій корж горіхового пляцка зі сливовим повидлом.
А для заварного крему візьміть такі інгредієнти: 1 склянка молока, 1 склянка цукрової пудри, 200 г масла, 1 яйце, 2 столові ложки борошна.
В літрове горнятко перелийте майже все молоко, а в іншому, металевому і меншому збийте одним вінчиком міксера борошно, яйце і трошки молока.
А масло збийте міксером з цукровою пудрою.
Молоко доведіть до кипіння в літровому горнятку і в нього з меншого металевого влийте приготовлену суміш.
Все разом швидко розмішуйте і заваріть як крохмаль. Час від часу знімайте з вогню, щоб не пригоріло і щоби збивати міксером задля уникнення утворення гульок. Далі остудіть, регулярно помішуючи, щоби, знову ж таки, не появились гульки в кремі.
А пізніше цю заварну суміш додавайте по столовій ложці в збите з пудрою масло і все вкупі збивайте міксером.
Й отримаєте чудовий заварний крем.
Опісля перекладаєте коржі в наступній послідовності: корж з горіхами і повидлом, крем, корж без нічого, крем, корж з горіхами і повидлом. При чому, коржі з начинкою викладайте горіхами догори. І ось пляцок буде готовим і зможете ним пригостити кого забажаєте. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар