Грибна підливка - це чудове доповнення до будь-якого гарніру: картоплі-пюре, звареної гречки чи рису. А спробуйте, як смакують з грибною підливкою деруни, і, можливо, вони вам сподобаються навіть більше, ніж у поєднанні зі сметаною. Але головне, що та підливка готується просто!
І в цьому дописі ви дізнаєтесь, як зготувати підливку з грибів, котрі можна придбати на ринку в будь-яку пору року, а це - печериці (або шампіньйони, кому яка назва більше до вподоби).
Тож для приготування підливки з печериць я взяла наступні інгредієнти:
600 г печериць, 1 велика цибулина, 2 ст. л. (повні) борошна, 1 ст. л. ( з чубком) масла, 2 ст. л. сметани, 400 мл води, сіль, чорний перець, соняшникова олія.
Отже, беремо печериці, миємо їх і чистимо їхні шапинки і ніжки від лушпиння.
І ріжемо грибочки на невеличкі кусочки.
Так само файненько ріжемо на дрібні кубики цибулю.
І після того підсмажуємо цибульку на олії до золотистого кольору.
А тоді до цибулевої компанії вкидаємо порізані шампіньйончики. Солимо і перчимо гриби і смажимо на малому вогні 30 хвилин, не забуваючи помішувати їх час від часу і підливати потроху води, коли вони починають приставати до дна сковорідки.
За той час тушкування грибів, можемо приготувати борошняну кашку, яку пізніше влиємо в грибочки. І для цього треба підсмажити борошно на маслі, а робиться це за наступною технікою. Розтоплюємо масло на якійсь тонкій пательні (бо так швидше) і сипемо зверху борошно, і постійно помішуємо те борошно пласкою поверхнею ложки - воно має ніби ковзати по маслі, формуючи кашку.
І в результаті повинна вийти така-ось борошняна кашка, а весь процес її приготуванн має зайняти 3 хвилини. Потім чекаємо, щоби те борошно охололо - приблизно 10 хвилин.
А щоб не гаяти намарно часу, повертаємось до печериць і вливаємо в них сметанку, з якою вони мають тушкуватись якраз 10 хвилин й опісля набути такого-от вигляду:
Пізніше в холодне борошно поступово і потрішки вливаємо воду (ті 400 мл з переліку інгредієнтів) і розмішуємо пласкою поверхнею ложки борошняну кашку у тій воді, таким чином, аби вийшла однорідна і без грудок, тепер уже рідка кашка з борошна, приблизно ось така:
І після того, як печерички потушкувались зі сметанкою, вливаємо до них оту борошняну кашку. Коли страва закипіла, тушкуємо її на слабкому вогні ще 5 хвилин і все - підливка з печериць готова для споживання. :)
Цю грибну підливку я готувала спеціально до дерунів з твердим сиром, базиліком і кропом, рецепт яких можете знайти отут і, мені здається так відверто, що ці дві страви ну дуже вдало доповнюють одна одну. Попробуйте їх поєднати і ви! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар