22 липня 2023 р.

Вишня у власному соці

Закрутка, яка, безумовно, знадобиться Вам у приготуванні різноманітних солодких смаколиків, як-от, торти і тістечка, пироги, рогалики і печиво - це дуже популярна в усі часи вишня у власному соці. І її простий рецепт пропоную до Вашої уваги у цьому дописі блогу "Смаколики"


І для вишні у власному соці треба всього лиш два інгредієнти: 200 г цукру на 1 кг вишень. У мене було 3,5 кг вишень, тож і цукру я взяла більше, а саме, 700 г і отримала 7 півлітрових банок цієї чудової фруктової закрутки. 
Найперше миємо вишні й очищаємо від бруду, листочків і плодоніжок. 

Далі забираємо з фруктів кісточки, а в ідеалі - це якщо Ви маєте спеціальний засіб для забирання вишневих кісточок, на який можна натрапити в деяких супермаркетах.


Відсипаємо в миску необхідну кількість цукру.

І засипаємо вишні цукром.

Перемішуємо ретельно вишні з цукром спеціальною ложкою-лопаткою, а при цьому, виділяється вишневий сік.

Розкладаємо вишні зі соком по стерилізованих банках.

І маємо результат - вишні у власному соці, які проте необхідно ще раз стерилізувати.

А тому ставимо банки з вишнями у великий баняк, на дно якого кладемо якусь тканину,  складену в кілька разів, щоби банки не потріскали від високої температури. І заливаємо воду до початку рівня горловини банок та й стерилізуємо 20 хвилин, якщо у Вас півлітрові банки, або 30 хвилин, якщо у Вас літрові банки.

Далі витягуємо банки обережно з баняка спеціальним кухонним приладдям для цього діла - витягачем банок зі стерилізації, і закручуємо міцно кришки на банках, які перевертаємо догори дриґом

І як вони у такому перевернутому стані постоять добу, отоді можна вже їх і поскладати у якусь комору, бо закрутка вишня у власному соці готова! Смачного! І будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар