30 квітня 2020 р.

Бісквіт з консервованими персиками і персиковою галяреткою

Не знаю людини, яка би не любила бісквіт: чи торт, чи рулет, чи тістечка. Бісквітні десерти полюбляють і дорослі, і малі, до того ж, часу для приготування бісквіту треба небагато в порівнянні зі складнішими тортами, а це важливий фактор, коли маєте намір зготувати на стіл різні смаколики. Тож далі подаю рецепт бісквітного торта з консервованими персиками і сметанковим кремом, та ще й з персиковою галяреткою! 

Для тіста необхідно взяти такі інгредієнти: 6 яєць, 1,5 скл. борошна (при тім, склянка = 250 мл), 1,5 скл. цукру, 1 ст.л. порошку для печива, 1/3 ч.л. ванільного цукру.

Все разом розмішати ложкою до рівномірної консистенції, а далі збити міксером і вилити тісто у форму для випікання, заздалегідь вкриту пергаментовим папером, який змащено маргарином. Це тісто можливо розділити навпіл і спекти два коржі, і, в такому випадку, кожен корж слід пекти 30 хвилин, або ж можна всю масу спекти за раз впродовж 45 хвилин, а тоді розділити один гарячий корж ниткою порівну, але завжди випікати при температурі 180 градусів.
І вже спечені коржі витягнути на дерев'яну дошку (чи яку-небудь дерев'яну підставку) і дати їм вистигнути, а перш, ніж намастити їх кремом, то змочити злегка охолодженою, міцною чорною кавою з цукром.

Опісля витягнути 5 половинок консервованих персиків на друшляк  і порізати на досить величенькі шматочки.

А для приготування крему потрібно: 1 пачка вершкового масла, 1 пачка сметани (20%), 1 скл. цукру. І, в такому разі, магазинну сметану слід відцідити впродовж 4 годин шляхом поміщення її в марлеву тканину і підвішання над якоюсь мискою. Якщо у Вас є жирна сепараторна чи, тим паче, домашня сільська сметана, то такої процедури не треба робити. :) 

Але ж не сметаною єдиною робиться крем, правда? Звісно, тому цукор перетворюєте на цукрову пудру, а масло збиваєте міксером окремо. Після того Вашу сметану збиваєте міксером з цукровою пудрою і по столовій ложці додаєте в неї вже збите масло і так поступово створюєте сметанковий крем. І готовий крем (який має бути густим) ставите в холодильник, як мінімум, на півгодини, а краще на цілу годину.  

І намащуєте кремом два коржі по черзі. На перший корж викладаєте порізані на дрібніше персики (як на фото вище), а на другий - 4 половинки персиків, розрізані на плястерки.

І готуєте галяретку (або желе - це одне й те ж). Звичайно, до цього торта найбільш пасує желе зі смаком персика, яке, згідно з інструкцією, висипаєте в 400 мл гарячої кип'яченої води і розмішуєте до повного розчинення.

І ледве тепле желе розливаєте в декілька посудин, бажано з рівною поверхнею - аби воно швидше загусло, але не остаточно! Тому ставите галяретку в холодильник на 3 години... 

...і таку напів загуслу викладаєте поверх крему і фруктів, і отримуєте чудове оформлення бісквітного торта! Який теж опісля ставите ще на 2-3 години в холодильник.

А тоді вже можна і пригощати цим смаколиком. 

Смачного! І будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар