6 червня 2020 р.

Конвертики з яблуками і корицею

Розповім сьогодні вам, дорогі читачі, нескладний рецепт відомого печива з української кухні, а саме, конвертики з яблуками і корицею, які чудесно засмакують і малюкам, і дорослим до горнятка якогось запашного чаю. А як їх зробити? А просто!

Отже, як зрозуміло з назви, начинкою нашого печива буде прекрасне для випічки поєднання яблука і кориці. А от скільки точно піде яблук для вашого приготування, мені важко відповісти, бо це залежатиме від вашої щедрості - який шматок яблучка запакуєте у конвертик, такий і будете мати. :) Але хоча би кілограм яблучок покладіть на столі для цієї страви. І, в будь-якому разі, рекомендую брати солодкі і досить тверді яблука, щоб не розвалювались, наприклад, сорти "Чемпіон", "Гала", "Айдаред" чи "Ліголь" люкс підійдуть до цих дрібних солодощів. 

А для тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти: 3 скл. (об'єм склянки - 250 мл) борошна, 250 г маргарину, 1 скл. сметани, 50 г дріжджів, 1 скл. цукру і + 1 ст. л цукру на цукрову пудру, якою посипатимете спечене вистигле печиво.

Починаємо з того, що додаємо до пересіяного борошна маргарин, потертий на найбільшій тертці. Все разом перемішуємо.

А цукор змішуємо зі сметаною...

...і розводимо у цьому свіжі дріжджі.

Розведені у сметані з цукром дріжджі виливаємо у змішане з маргарином борошно.

І все вкупі ретельно перемішуємо до однорідного стану. Готове тісто ставимо на годину в холодильник і нічим не накриваємо!

Опісля відрізаємо кусень тіста, а решту ставимо назад в холодильник. Таким чином, процес формування конвертиків розділимо на 5-6 разів (так буде ліпше для тіста!), але все ж кожен конвертик треба робити доволі швидко. І можна заздалегідь, поки все тісто ще в холодильнику, порізати яблука на кусочки і посипати їх меленою корицею.
В ідеалі, розкатаний шматок тіста необхідно поділити на доволі великі квадрати і тоді вам буде легше формувати конвертик, зліплюючи кінці посередині, при цьому, залишаючи трохи місця зверху конверта, звідки виднілись би яблучка. Але цього разу в мені проснувся експериментатор і деякі шматки тіста були поділені на трикутники, трапеції і прямокутники, а не тільки на найдоречніші для тієї страви квадрати. Отож, на фотографії внизу можете побачити мої експериментаторські кусні тіста ще до їхньої подорожі в духову піч. ;)

А на наступній фотографії - вже готові конвертики з яблуками і корицею, з правильних квадратних куснів!, посипані цукровою пудрою. І щоби всі конвертики файно випеклись, то нехай їхня кулінарна подорож триватиме 20 хв. при температурі 180 градусів (але перед тим розігрійте на 5 хв. духову піч при тій же температурі).
І хай ці дрібні ласощі української кухні стануть для вас дрібними радощами життя і додадуть вам хорошого настрою в будь-яку пору року! 
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар