Гарбуз для мене є неодмінним атрибутом в хаті восени і взимку для того, щоб успішно дочекатись весни і готувати з цього дуже корисного овочу різноманіття страв української кухні. Тож сьогодні прагну запропонувати до Вашої уваги і для Вашого здоров'я смачне українське гарбузове рагу.
А для гарбузового рагу Вам потрібно взяти такі продукти: 1 кг картоплі, 500 г гарбуза, 1 моркву, 1 цибулю, 1 болгарський перець, 1 помідор, 1/2 ч.л. солі, 1 ч.л. базиліку, 1/2 ч.л. чорного перцю, 1/4 ч.л. червоного перцю, 5 ст.л. соняшникової олії, 300 мл кип'яченої води. (p.s. за браком часу пропустила той момент, коли треба було сфотографувати всі складники страви вкупі, та й таке життя :) )
Спершу чистите і ріжете смужками помиту картоплю.
Далі смажите на олії почищену і дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.
Додаєте до підсмаженої цибульки почищену і натерту на грубій тертці моркву і тоді необхідно тушкувати моркву 7 хвилин, пильнуючи, щоби овочі не пригоріли, часто помішувати і додати трохи кип'яченої води, коли морква з цибулею почнуть приставати до сковорідки.
Після моркви добавляєте в майбутнє рагу картоплю, нарізану соломкою, і тушкуєте 15 хвилин, накривши пательню покришкою і додавши трохи кип'яченої води, коли овочі стають чіплятись до дна і стінок пательні.
Потім вкидаєте до компанії овочів почищений і порізаний на кубики гарбуз, все перемішуєте, тушкуєте ще 12 хвилин, і теж під закритою покришкою, і теж доливаючи кип'яченої води, коли це буде потрібно.
Далі очищаєте від зерняток болгарський перець і ріжете його на невеличкі кусочки.
Та й додаєте перець до решти овочів у сковорідці разом зі спеціями, і тушкуєте все разом наступні 10 хвилин, доливаючи решту кип'яченої води, якщо необхідно.
Наприкінці ріжете на малі кубики сеньйор-помідор і додаєте до гарбузового рагу. Тушкуєте рагу останні 3-4 хвилини.
Опісля виключаєте вогонь і даєте страві настоятись хоча би 5-10 хвилин, а тоді можете споживати вельми корисне гарбузове рагу! І хоч це рагу складається з різних овочів, а проте саме гарбуз надає йому такого неповторного смаку - тому й гарбузове :). Смачного! І будьте у цьому 2023 році живі-здорові, та й Ваші рідні також, бо ж після перемоги України у війні треба буде відбудовувати українську державу! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар