Перед Новим Роком до мене несподівано "припливли" креветки до хати і треба було з ними щось зробити, тож одразу пригадався один рецепт канадської кухні з однієї кулінарної книги - простий у приготуванні, але дуже вишуканий і святковий, а саме, креветки з малиновим соусом. Та й час зараз такий, що вимагає нестандартних і неочікуваних (насамперед для супротивників) рішень у всьому і кулінарія - не виключення, подумалось мені. Хоча зізнаюсь, що в сезон малини, а це - кінець червня - початок серпня, набагато вигідніше готувати даний смаколик з морепродуктів.
Отже, Вам знадобляться такі інгредієнти: 500 г варено-морожених креветок, 200 г малини (свіжої чи мороженої), 40 мл яблучного соку, 1/6 скл. цукру (склянка - 250 мл), 1 лавровий лист, кілька горошин духмяного перцю, сіль і приправа до риби до смаку.
На жаль, через заклопотаний передноворічний вечір мені не вдалось сфотографувати кожен кулінарний крок у готуванні креветок з малиновим соусом, тому фотографій тут буде лише декілька, вибачайте. :)
Найперше готуєте малиновий соус і робите це наступним чином. Малину розморожуєте при кімнатній температурі (або миєте в літеплій воді, якщо ягода свіжа) і збиваєте в блендері 3-4 хвилини на середніх обертах. За бажанням, можете перецідити збиту малину потім через сито, аби не було малинових зерняток, але я віддаю перевагу малиновому пюре із зернятками, проте це - окремий вибір кожного.
Далі поєднуєте малинове пюре, яблучний сік і цукор в певній посудині (якійсь каструлі чи пательні) і готуєте малиновий соус на невеликому вогні 12-15 хвилин, періодично помішуючи його.
Немає коментарів:
Дописати коментар