3 січня 2023 р.

Креветки з малиновим соусом

Перед Новим Роком до мене несподівано "припливли" креветки до хати і треба було з ними щось зробити, тож одразу пригадався один рецепт канадської кухні з однієї кулінарної книги - простий у приготуванні, але дуже вишуканий і святковий, а саме, креветки з малиновим соусом. Та й час зараз такий, що вимагає нестандартних і неочікуваних (насамперед для супротивників) рішень у всьому і кулінарія - не виключення, подумалось мені. Хоча зізнаюсь, що в сезон малини, а це - кінець червня - початок серпня, набагато вигідніше готувати даний смаколик з морепродуктів. 

Отже, Вам знадобляться такі інгредієнти: 500 г варено-морожених креветок, 200 г малини (свіжої чи мороженої), 40 мл яблучного соку, 1/6 скл. цукру (склянка - 250 мл), 1 лавровий лист, кілька горошин духмяного перцю, сіль і приправа до риби до смаку. 

На жаль, через заклопотаний передноворічний вечір мені не вдалось сфотографувати кожен кулінарний крок у готуванні креветок з малиновим соусом, тому фотографій тут буде лише декілька, вибачайте. :)

Найперше готуєте малиновий соус і робите це наступним чином. Малину розморожуєте при кімнатній температурі (або миєте в літеплій воді, якщо ягода свіжа) і збиваєте в блендері 3-4 хвилини на середніх обертах. За бажанням, можете перецідити збиту малину потім через сито, аби не було малинових зерняток, але я віддаю перевагу малиновому пюре із зернятками, проте це - окремий вибір кожного.  

Далі поєднуєте малинове пюре, яблучний сік і цукор в певній посудині (якійсь каструлі чи пательні) і готуєте малиновий соус на невеликому вогні 12-15 хвилин, періодично помішуючи його.


Опісля вливаєте малиновий соус у спеціальну соусницю, щоби він трохи вистигнув і приступаєте до готування креветок.

Якщо Ви маєте вже варено-морожені очищені креветки, а це найпростіший і найскоріший варіант для готування страви, то достатньо тільки розморозити креветки, поливши на них літеплої водички і через 20-30 секунд забравши з "водяних процедур". :) А натомість закип'ятити воду в баняку, вкинути лавровий лист, духмяний перець, посолити і присмачити приправою для риби або морепродуктів, і опустити креветки в киплячу воду. Час, потрібний для варіння креветок, залежить від їхнього розміру: якщо креветочки маленькі, то буде досить 2 хвилини, а якщо вони великого розміру, то 5 хвилин. Коли варитимете креветки довше, то вони втратять свої цінні смакові властивості і стануть трохи гумові на смак. А якщо креветки зварились, то витягуєте їх шумівкою в якусь миску чи тарілку.

І на цьому кінець - розкладаєте варені креветки по тарілках і поливаєте малиновим соусом (або даєте гостям самим собі полити соусом, хто скільки забажає). І смакуєте креветки з малиновим соусом! Смачного! І нехай Ви і Ваші близькі будуть живі і здорові в новому 2023 році, а швидкі, креативні і незвичні рішення прискорюють українську перемогу у сьогочасній війні.

Немає коментарів:

Дописати коментар