Гарбуз із фасолею – це традиційне поєднання овочів, яке дуже часто зустрічається в українській кухні і я його дуже люблю; воно буде особливо доречним в осінньо-зимовий період року до звареної картопельки чи гречаної каші.
Отож, для даної страви вам знадобляться такі інгредієнти: 0,5 л сухої фасолі (на фото - вже зварена квасоля), 0,5 кг гарбуза, 1 цибуля, 1 великий зубчик часнику (або 3 маленьких), 4 ст. л. олії (краще оливкової, хоч може бути і соняшникова), 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, ½ ч. л. чебрецю, ½ ч. л. імбиру, зелень (кріп або петрушка, що знайдете взимку).
Найперше зваріть фасолю. Для
цього діла її найкраще замочити звечора на цілу ніч і потім ту воду вилити,
промити бобові у холодній воді, далі залити знову холодною водою таким чином,
аби вона мінімально покривала всі квасолини і довести до кипіння. Опісля злити
ту киплячу воду і промити квасолю у воді і ще раз залити її новою холодною
водою, але вже більшою кількістю води. Після кипіння води, фасолю надалі варити на малому вогні до готовності приблизно 1-1,5 год і в останні 5 хвилин воду слід посолити. І все –
квасоля зварена! Вибираєте її з баняка шумівкою або відціджуєте через друшляк.
Тоді чистите від лушпиння цибулю і часник, ріжете цибулину на малі кубики, а часничок подрібнюєте за допомогою часникодавки.
Смажите на олії подрібнені цибулю з часником до золотистого кольору.
За той час промиваєте у холодній воді гарбуз, очищаєте його від шкірки і ріжете на невеличкі шматочки.
І можна куштувати легку у
приготуванні і вельми корисну українську страву – гарбуз з фасолею.
Смачного! І будьте здорові!
Немає коментарів:
Дописати коментар