Сьогодні пропоную до Вашої уваги дуже швидку у приготуванні м'ясну страву, яка однак гарно підходить до святкового столу на якусь забаву чи на празник і це - запечене філе індика!
Інгредієнтів для цієї страви треба небагато: 700 г філе індика, 200 г твердого сиру, 1 великий стиглий помідор (або 2 маленьких), щіпка солі та 1/2 ч. л. ароматних спецій на вибір (в мене - суміш "Італійські трави"), соняшникова олія для змащування бритванки.
Найперше натираємо на найдрібнішій тертці твердий сир. До речі, якщо Ви любите менше сиру, то беріть 100-150 г цього продукту, бо 200 г сиру фактично повністю покриває все індиче філе і воно запікається немовби у сирній ковдрі, але зрештою у цьому і сам смак. :)
Тепер ділимо філе індика на 6 більш-менш однакових шматочків. Якщо маєте менше філе, наприклад, 500 г, то на 4 шматки.
І легенько та недовго відбиваємо кожен кусень філе відповідним молоточком як на відбивні, щоби м'ясо зовсім трохи стало тоншим, але не задуже, бо вийде сухим, як запечеться.
Опісля злегка змащуємо деко олією, а кожен кусочок індички натираємо сіллю і спеціями з обох сторін та й кладемо на деко для запікання.
Наскладуємо рівномірно на індиче філе порізаний помідор.
І рясно посипаємо все тертим сиром. Як бачите, ні м'яса, на помідора майже не видно за тим сиром - стільки його багато. :)
Попередньо розігріваємо духову піч на 5 хвилин до 200 градусів і запікаємо індиче філе 20 хвилин при тій же температурі. І виходить така краса для справжнього гурмана - делікатне і соковите запечене філе індика.
Смачного! І нехай Ви і Ваші рідненькі будуть здоровенькі!
Немає коментарів:
Дописати коментар