Не уявляю собі різдвяних свят без цієї української страви, що має таку цікаву назву - "Вушка". Якщо так коротко описати дану страву, то це смажені білі гриби в тісті і в залежності від того, як Ви формуватиме "Вушка", то вони матимуть вигляд або пельменів, або вареників, або ж виробів з тіста довільної форми, наприклад, маленьких м'ячиків. У будь-якому разі, ліпити "Вушка" у формі людського вуха непотрібно. :) Чесно кажучи, не знаю, звідки така назва загалом, але вона прижилась в українській кухні і годі придумати інакшої.
На тісто для "Вушок" візьміть наступні складники: 300 г пшеничного борошна, 160 г холодної води, щіпку солі. А на начинку - такі інгредієнти: 300 г почищених варених білих грибів, 1 цибулю. І ще треба соняшникову олію для смаження начинки.
Спочатку замішуємо тісто з борошна, води і солі.
Замісивши тісто, загортаємо його в кухонний рушник і беремося за приготування начинки.
Найкраща ситуація з білими грибами - це, безумовно, коли вони вже попередньо відварені. А як ні, тоді необхідно їх очистити і зварити, враховуючи, що вага сирих грибів має бути більшою за вагу варених.
Цибульку ріжемо на дрібні кусочки...
...і смажимо на олії до золотистого кольору.
Кидаємо до цибулі варені гриби і смажимо 15 хв. на невеликому вогні. Даємо білим грибам з цибулею трохи вистигнути і тоді перемелюємо на м'ясорубці, поки ще теплі.
Опісля витискаємо чи делікатно витрушуємо "Вушка" з пельменниці. Аналогічно готуємо "Вушка" зі залишеної половини тіста і 1/2 начинки.
Немає коментарів:
Дописати коментар