Однією з неодмінних страв на українському столі на Різдво Христове і на Водохреще є риба, при чому, у різному вигляді. У нас буває смажена риба і найчастіше це хек, варена риба і це філе знову ж таки хека, а також маринована риба і це зазвичай оселедець. Якщо зі смаженою рибою все просто - купується морожений хек, який розморожується, обвалюється в борошні, і смажиться на олії та й подається до столу, а рецепт вареного філе хека ви можете знайти у цьому моєму рецепті, то з маринованою рибою важливо вгадати з добрим маринадом. І надалі подаю простий рецепт смачного оселедця в маринаді.
Отож, купуєте з бочки вже мариновані, тобто готові до споживання, два малосолені оселедці без голови, промиваєте та очищаєте. Як? А так.
Спочатку очищаєте рибу від нутрощів і промиваєте у холодній воді.
Тоді розрізаєте оселедці вздовж по хребту.
І забираєте, власне, хребет риби.
Потім ріжете оселедці на куски.
І беретесь за приготування маринаду. Для цього візьміть 0,5 л кип'ятку і додайте в нього 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. солі, кілька горошин чорного перцю і декілька лаврових листків.
Немає коментарів:
Дописати коментар