9 січня 2022 р.

Оселедець в маринаді

 Однією з неодмінних страв на українському столі на Різдво Христове і на Водохреще є риба, при чому, у різному вигляді. У нас буває смажена риба і найчастіше це хек, варена риба і це філе знову ж таки хека, а також маринована риба і це зазвичай оселедець. Якщо зі смаженою рибою все просто - купується морожений хек, який розморожується, обвалюється в борошні, і смажиться на олії та й подається до столу, а рецепт вареного філе хека ви можете знайти у цьому моєму рецепті, то з маринованою рибою важливо вгадати з добрим маринадом. І надалі подаю простий рецепт смачного оселедця в маринаді. 


Отож, купуєте з бочки вже мариновані, тобто готові до споживання, два малосолені оселедці без голови, промиваєте та очищаєте. Як? А так.

Спочатку очищаєте рибу від нутрощів і промиваєте у холодній воді. 

Тоді розрізаєте оселедці вздовж по хребту.

І забираєте, власне, хребет риби.


Далі здираєте шкірку риби в напрямку від хвоста до голови і ще раз промиваєте.

Потім ріжете оселедці на куски.

І беретесь за приготування маринаду. Для цього візьміть 0,5 л кип'ятку і додайте в нього 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. солі, кілька горошин чорного перцю і декілька лаврових листків.


Коли вистигне вода, додаєте туди 1 ст. л. соняшникової олії.

А також даєте 1 ст. л. сметани.

Перемішуєте все разом й одержуєте маринад.

Складаєте порізаний оселедець в літрову банку і заливаєте цим маринадом. Та й ставите хоча б на 2 години у холодильник, аби риба замаринувалась.

А тоді дістаєте оселедець з маринаду і частуєте всіх за святковим столом. Все просто, а як смачно! Смачного!

Христос ся рождає! Славімо Його!


Немає коментарів:

Дописати коментар