Відомий торт "Пташине молоко" має багато рецептів в Україні і в інших країнах, тому в даному випадку не претендую на те, що тут опублікую оригінал рецепта, а просто розкажу вам, любі читачі, про точно смачний варіант "Пташиного молока", який можна спекти як одним коржем, так і двома.
Отож, для тіста торта необхідні такі компоненти: 1 пачка (250 г) маргарину, 1 склянка цукру, 3 яйця, 3 ст. л. сметани, 1 ч. л. соди, 1 ст. л. оцту, 3 ст. л. какао, 2 склянки пшеничного борошна. Важливо відміряти цукор і борошно однією і тією ж склянкою і знати, що маса цих складників може відрізнятись, загалом коливатиметься в межах 220-250 г.
Спочатку треба розтопити на вогні маргарин так, аби він не змінив свого кольору і був літеплий, у жодному разі не яскраво-жовтий, рідкий і гарячий. Тому розтоплюєте його помалу, тримаючи по кілька секунд на газовій плиті, відставляючи і помішуючи з допомогою ложки.
У розтоплений маргарин всипаєте цукор.
Змішуєте цукор і маргарин.
Збиваєте туди почергово по одному жовтку і так тричі.
І кожного разу жовток розтираєте в цукрово-маргариновій суміші. Вкінці має вийти така-от на вигляд маса.
Тоді додаєте в неї сметану і теж усе змішуєте.
Далі треба погасити оцтом соду і добавити в миску, і перемішати її вміст.
Потім даєте какао і знову все перемішуєте.
Поступово, краще по 1 столовій ложці, всипаєте і втираєте борошно.
Після того збиваєте білки 3 яєць фактично до стану нерухомості. :)
Добавляєте білки до тіста і все разом перемішуєте.
В результаті має вийти таке рідке тягуче тісто, яке можете спекти відразу одним коржем, або ж розділити його на два коржі. Один суцільний корж необхідно пекти 35 хвилин при температурі 180 градусів у попередньо (на 5 хвилин) розігрітій духовій печі. А коли вирішили спекти два коржі, як я, тоді кожен корж печете 25 хвилин при температурі 170 градусів і також у наперед розігрітій духовій печі.
Застеляєте протвень пергаментовим папером і викладаєте на нього готове тісто.
Спечений корж матиме чудесний вигляд. Витягуєте корж (чи два коржі) з форми для випікання і кладете на якусь, наприклад, дерев'яну дошку, щоби він вистигнув.
І беретеся за виготовлення крему. А для крему потрібно взяти такі складники: 2 склянки молока, 3 ст. л. манної крупи, 300 г масла, 1 склянку цукрової пудри, 1 ст. л. лимонного соку. І, зауважу, склянка для молока і цукрової пудри має бути однакова. Окремо візьміть для шоколадної поливи 80 г чорного шоколаду і 40 г масла.
Спершу збиваєте міксером саме масло, опісля - з цукровою пудрою.
З молока і манки варите густу манну кашу так, аби була без грудочок і потім її остуджуєте, помішуючи ложкою, при кімнатній температурі, а коли каша вже ледь тепла, то можна і в холодильник поставити її на 20 хвилин.
Після того у збите масло і цукор-пудру даєте по 1 столовій ложці остудженої манної каші і збиваєте міксером.
Коли додали всю манку і збили її зі солодким маслом, тоді одержите майже крем.
А чому майже? Бо необхідний ще лимонний сік, який конче вливаємо в цю посудину.
І коли міксером все збиваєте востаннє, то й отримуєте готовий крем, який одразу можливо мастити на спечений корж (або коржі).
У мене було два коржі, тож поділила крем порівну на дві частини. А ще перед нанесення крему важливо зволожити кавою коржі (чи корж) і для цього потрібно заварити чорну каву (100 мл) в розрахунку 1 ч.л. кави і 2 ч.л. цукру.
І далі накладаєте крем, весь чи половину, залежно від кількості спечених коржів. Опісля відправляєте торт на 30 хвилин у холодильник.
А потім берете шоколад і масло і ставите у мікрохвильову піч на 2 хвилини, аби розтопити. При чому, їх треба витягувати кожні 30 секунд звідти, помішувати ложкою і повертати назад. Бо якщо цього не робити, то існує велика ймовірність, що шоколад згорить і точно нерівномірно розтопиться і перемішається з маслом.
Готовою шоколадною поливою прикрашаєте "Пташине молоко" зверху по крему.
Все, торт "Пташине молоко" зроблено! Можете сміливо частувати ним дорогих вам людей.
Смачного! І бажаю вам чудового 2022 року, сповненого щастям, добром, любов'ю, радістю і всім найкращим! З Новим Роком!
Немає коментарів:
Дописати коментар