Якщо вам вкрай потрібне мигдальне борошно до якогось смаколика, найчастіше до десерту, а цього борошна ніде нема в магазинах і супермаркетах, тоді зробіть як я - купіть сирий мигдаль і приготуйте власноруч мигдальне борошно. :) З куплених 150 г мигдалю в мене вийшло 120 г мигдального борошна і от як це сталось. Спочатку заливаєте мигдаль окропом і залишаєте на 15 хв.
Зливаєте ту гарячу воду, покриваєте мигдаль холодною водою на 3 хвилин, знову зливаєте воду і вдруге заливаєте мигдаль окропом ще на 15 хвилин. Після таких температурних коливань мигдаль очищається руками ну дуже легко і швидко. А очищений мигдаль розкладаєте на паперові рушники і коли вони ввібрали найбільше вологи, то перекладаєте мигдаль на другі паперові рушники на 5 хвилин.
І не такий уже вологий мигдаль перекладаєте на пергаментовий папір на бритванку і ставите на 10 хвилин у духову піч для підсушування при температурі 100 градусів. Потім витягуєте бритванку з мигдалем, який перевертаєте дерев'яною лопаткою і знову відправляєте його в духову піч на наступні 10 хвилин, щоби мигдаль підсохнув з різних боків. А тоді, ще раз витягнувши і перевернувши лопаткою, ставите востаннє в духову піч іще на 10 хвилин, аби в цілому мигдаль пробув у духовій печі 30 хв.
Далі перекладаєте гарячий мигдаль на якусь велику миску чи тацю і даєте йому 30 хвилин, аби вистигнув.
Аж тоді невеликими порціями, по 25 штук, кладете мигдаль у блендер і збиваєте його наступним чином. Збиваєте 5 секунд, вимкнули блендер, зупинились, струснули вміст блендера і ще два рази по 5 секунд з перервами збиваєте, зупиняєтесь і струшуєте мигдаль. Після цього висипаєте мелений мигдаль на маленьке сито і, допомагаючи собі кухонною лопаткою, просіюєте його до стану борошна. Грубші зернятка мигдалю з кожної порції для збивання відкладаєте в окреме горнятко і коли вже весь цілий мигдаль буде подрібнено, тоді те, що не збилось з першого разу, збиваєте в блендері вдруге та аналогічно просіюєте крізь сито. Те, що знову не збилось до порошкоподібного стану можна використати як прикрасу для іншого десерту, наприклад, вафельного торта.
І так отримаєте свіже мигдальне борошно у домашніх умовах!
Немає коментарів:
Дописати коментар