7 жовтня 2021 р.

Печені овочі "Квітка"

Чудесне поєднання п'ятьох овочів, викладених у формі квітки і запечених у духовій печі, стане вашою улюбленою печеною стравою в жовтні, коли так ще хочеться літнього тепла і багато сонячної погоди, а на столі щоби були сезонні фрукти та овочі. Печені овочі "Квітка" не потребують багато зусиль, швидко готуються і миттєво розходяться по тарілках. Спробуйте їх і ви - не пожалкуєте!
Візьміть для цієї страви наступні інгредієнти: 1 невеликий кабачок, 1 невеликий баклажан, 1 болгарський перець, 1 великий помідор, 1 маленьку цибулю або 0,5 великої, приправу на кшталт "Італійські трави" або "Овочі по-італійськи".                                                                        
 
Помийте помідор, перець, кабачок і баклажан. Цибулю очистіть від лушпиння і поріжте дрібними півкільцями. Помідор поріжте спочатку навпіл, тоді кожну половину ще раз навпіл і на плястерка. 

Перець почистіть від насіння, наріжте на смужки товщиною 1,5-2 см, а потім на квадратики і прямокутники.

Баклажан зі шкіркою поріжте кружальцями.

 І кабачок теж наріжте кружальцями, але попередньо почистіть його від шкірки.

Оберіть якусь керамічну форму для запікання, найкраще круглу, і змастіть її оливковою олією. Якщо берете бритванку, то застеліть її пергаментом чи фольгою, а опісля змастіть олією. Отож, у моєму випадку - форма кругла, що зручно для створення гарної квітки з овочів. Викладаємо по колу, чергуючи, нарізаний кабачок і баклажан, заповнивши ними всю форму. 


Вставляємо поміж  плястерка баклажана і кабачка порізаний перець і помідор.


Наприкінці розкладаємо зверху півкільця цибулі.

Посипаємо овочі приправою і злегка скроплюємо оливковою олією.

Ставимо у духову піч наші овочі і печемо їх 50 хвилин при температурі 230 градусів. 
  
 
Й отримуємо таку ось красиву овочеву квітку! Якраз до осіннього столу. 

 Смачного! І будьте здорові!

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар