Візьміть для цієї страви наступні інгредієнти: 1 невеликий кабачок, 1 невеликий баклажан, 1 болгарський перець, 1 великий помідор, 1 маленьку цибулю або 0,5 великої, приправу на кшталт "Італійські трави" або "Овочі по-італійськи".
Помийте помідор, перець, кабачок і баклажан. Цибулю очистіть від лушпиння і поріжте дрібними півкільцями. Помідор поріжте спочатку навпіл, тоді кожну половину ще раз навпіл і на плястерка.
Перець почистіть від насіння, наріжте на смужки товщиною 1,5-2 см, а потім на квадратики і прямокутники.
Баклажан зі шкіркою поріжте кружальцями.
І кабачок теж наріжте кружальцями, але попередньо почистіть його від шкірки.Оберіть якусь керамічну форму для запікання, найкраще круглу, і змастіть її оливковою олією. Якщо берете бритванку, то застеліть її пергаментом чи фольгою, а опісля змастіть олією. Отож, у моєму випадку - форма кругла, що зручно для створення гарної квітки з овочів. Викладаємо по колу, чергуючи, нарізаний кабачок і баклажан, заповнивши ними всю форму.
Вставляємо поміж плястерка баклажана і кабачка порізаний перець і помідор.
Наприкінці розкладаємо зверху півкільця цибулі.
Посипаємо овочі приправою і злегка скроплюємо оливковою олією.
Ставимо у духову піч наші овочі і печемо їх 50 хвилин при температурі 230 градусів.
Й отримуємо таку ось красиву овочеву квітку! Якраз до осіннього столу.
Немає коментарів:
Дописати коментар