15 вересня 2021 р.

Пиріг з лаваша з домашнім сиром і шпинатом

Мені дуже сподобався і, як то кажуть, вже випробувано на собі вірменський пиріг з лаваша з домашнім сиром і шпинатом! Подивіться, яка краса в розрізі! А готується просто, тому нині хочу запропонувати Вам саме цей рецепт вірменської кухні.
 
 
Для цього пирога необхідні наступні інгредієнти: 5 листків вірменського лаваша, 400 г домашнього сиру, 100-120 г шпинату, 2 яйця, 50 мл молока, 6 ст. л. соняшникової олії, 2 ст.л. манної крупи, 1,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. чорного меленого перцю. За бажанням, можете взяти подвійну пропорцію сиру, тобто, 800 г домашнього сиру, а решта інгредієнтів залишити без змін, і тоді у Вас вийде дуже сирний смачний пиріг. 

Найперше треба перебрати, помити і висушити шпинат на кухонному рушнику, хоч коли він уже перебраний в упаковці, то це спрощує завдання.

В миску розбиваємо яйця, вливаємо молоко і збиваємо все до однорідного стану.

Перемелюємо домашній сир на м'ясорубці або подрібнюємо в блендері, щоб не було грудочок.

Відбираємо 2 ст.л. яєчної маси для змащування поверхні пирога.

А решту яєчної маси вливаємо в сир.

В миску зі сиром досипаємо манку, сіль і перець.

Поки манка набухне в сирі, дрібно нарізаємо шпинат.

І додаємо шпинат у сирну масу, гарненько все разом перемішавши.

Застеляємо форму, в якій випікатиметься пиріг, пергаментовим папером, змащуємо папір олією і викладаємо перший листок лаваша, який теж змащуємо соняшниковою олією. Загалом для того,  аби пиріг вдався, важливо, щоби кожна сторона кожного листка лаваша була змащена олією.

Отож, змастивши лаваші олією, викладаємо 1/4 сирної начинки, накриваємо лавашем. І так формуємо 4 поверхи пирога зі сирно-шпинатною начинкою.

А останній листок лаваша треба підібгати всередину і постаратись, щоби начинка була схована під лавашем по-максимуму. І глибоко проколоти пиріг вилкою в 5-6 місцях.

Поверхню пирога обов'язково змастити яєчною масою.

І поставити пиріг в духову піч випікатись на 1 годину: перші 30 хв. пекти з верхнім і нижнім підігрівом, а другі 30 хв. - тільки з нижнім. Коли пиріг спікся, то забрати кальку і порізати пиріг на шматочки. Бо вірменський пиріг з лаваша з домашнім сиром і шпинатом по-особливому смакує гарячим! 

Смачного! І нехай вам щастить! Хаджорутюн!










Немає коментарів:

Дописати коментар