Стейки тунця з духмяними травами - дуже корисна, ароматна і водночас вельми проста страва, яка потішить справжніх гурманів. Її можна швидко зготувати, а споживати найкраще гарячою і щойно приготовленою. Тому кількість тунця для страви обирайте в залежності від вашої потреби і кількості людей, які її будуть смакувати. В мене цього разу було трохи більше 1,5 кг великих, морожених стейків тунця, які вдалось розділити на невеличкі 18 стейків з допомогою ножа і спеціальних ножиць. Для смаження стейків тунця вам знадобиться оливкова олія, а для приправлення духмяними травами - базилік, чебрець, розмарин, сіль і чорний перець.
Тож, розморозивши і поділивши стейки на менші, посипаємо їх сіллю і перцем і однією з духмяних трав - або базиліком, або чебрецем, або розмарином з обох боків, і залишаємо на 15-20 хвилин, аби риба набрала аромату приправи.
Розігріваємо пательню і наливаємо оливкової олії, та й смажимо спочатку стейки тунця з базиліком 4-5 хвилин з однієї сторони.
А потім перевертаємо їх на другу сторону і смажимо таку ж кількість часу.
Витягуємо тунець на паперові рушники, щоби там залишилась лишня олія.
І смажимо тепер тунець з чебрецем 4-5 хвилин з кожної сторони.
А далі так само смажимо тунець з розмарином. І отримуємо смачні-пресмачні три види стейка тунця, якими можливо сміло пригостити дорогих гостей. Смачного! І будьте здорові!
Немає коментарів:
Дописати коментар