Існують рецепти, які мені стійко асоціюються з дитячими роками і нинішній, давній рецепт смаженої курки є саме таким. І хоч випадала нагода покуштувати різні рецепти курочки зі смаженою скоринкою і в принципі курятину люблю, але цей рецепт такий наче рідний і сьогодні з вами ним поділюсь.
Отже, беремо курочку розміром 2 кг і промиваємо її під холодною водою. (Хоча можна і меншу курку на 1-1,5 кг, тоді вона більше підсмажиться).
З одного боку, по грудинці, розрізаємо курку навпіл, але не до кінця і намочуємо у холодній воді на 1,5 год.
Візьмемо 2 ч. л. солі, 1 коф. л. перцю, 2 коф. л. карі, 1 коф. л. базиліка, 1 коф. л. приправи до м'яса і це все змішаємо. Та ще й візьмемо 4 зубчики часнику, сметану для намащування і трохи маргарину для смаження курки.
Натираємо курку сумішшю приправ і подрібненим через часничницю часником і залишаємо її на півгодини.
Потім намащуємо курку сметаною.
Розтоплюємо маргарин на чавунній сковороді і поміщаємо на неї нашу курку на одну сторону.
А далі накриваємо курку кришкою і притискаємо 4 літровими банками, наповненими водою.
І смажимо курочку на кожній стороні по 50 хвилин (якщо курка менша 2 кг, то по 40 хвилин).
Й отримуємо смажену курку за простим і бомбезно смачним рецептом. Додаємо ще кетчупу до смаку і можна їсти. Спробуйте і ви приготувати! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар