Коктейль з милозвучною назвою "Полуничне поле" однозначно сподобається любителям чудесної і дуже корисної ягідки - полунички, та й загалом усім, кому до вподоби випити влітку солодкі безалкогольні коктейлі з ягід.
Цим коктейлем канадської кухні ви потішите, як чудових, жвавих і до всього довкола цікавих малюків і підлітків, так і дорослих дядечків і тітоньок. І тим більше, що сезон полуниці вже завершується в Україні, то як же на закінчення сезону не принести радість для гурманів та й не почастуватись таким поживним смаколиком?! А вперше рецепт коктейлю "Полуничне поле" мені трапився у прекрасній кулінарній книзі відомого канадського шеф-кухаря Рона Кален'юка "Основи кулінарного мистецтва", чию сторінку з рецептом і фотографією чудного оформлення даного коктейлю від шеф-кухаря можете побачити на нижній фотосвітлині. Та ще й маєте можливість відвідати особистий кулінарний блог шеф-кухаря Рона Кален'юка за наступним інтернет-посиланням http://chefk.blogspot.com
А приготувати "Полуничне поле" вигідно не лише тим, що він супер смачний і корисний для організму, але й через те, що скоро готується, а з насолодою смакується! І для коктейлю вам потрібні такі інгредієнти: 300 г стиглої полуниці, 500 мл вершків 10% жирності, 250 мл молока 2,5% жирності (або 500 мл молока і 250 мл жирніших вершків), 80 г білого шоколаду і 60 г цукру.
Коли забажаєте оздобити коктейль так, як на фотографії з книги, то для цього візьміть іще 125 мл вершків для збивання і 4 великі свіжі полуниці, адже тоді отримаєте чотири порції коктейлю, а якщо без вершкового оформлення - три порції.
Коли забажаєте оздобити коктейль так, як на фотографії з книги, то для цього візьміть іще 125 мл вершків для збивання і 4 великі свіжі полуниці, адже тоді отримаєте чотири порції коктейлю, а якщо без вершкового оформлення - три порції.
Отже, як приготувати цей коктейль? Просто! Цукор перетворюєте в цукрову пудру, а білий шоколад трете на найбільшій тертці.
Полуницю, безумовно, гарненько вимиваєте і відрізаєте хвостики, ріжете на четвертинки і робите з неї пюре завдяки блендеру.
А далі з'єднуєте всі складники коктейлю в одній кастрюлі: вершки, молоко, полуничне пюре, тертий шоколад і цукрову пудру.
І добряче перемішуєте все разом, наприклад, за допомогою дерев'яної лопаточки, і ставите вашу посудину з майбутнім коктейлем на вогонь. "Полуничне поле" буде готовим, коли у всій цій полунично-молочній масі розчиниться білий шоколад і все буде злегка теплим, а станеться це приблизно через 5 хвилин. У той час не відходите від коктейлю, зате майже постійно його помішуєте. І от коли подрібнений шоколад розчинився у молоці, полуниці і вершках і поєднався з такою ж, як він солодкою, цукровою пудрою, тоді можна відставляти коктейль з вогню і розливати на порції у стакани чи якісь красиві келихи.
Потім ставите коктейль "Полуничне поле" на 10 хвилин у холодильник і після того пригощаєте ним дорогих вашому серцю людей. А в мить смакування напоєм зможете уявляти собі, що перебуваєте десь на величезному полі, де росте багато полуниці, п'янкий аромат якої нагадує вам, що літо у розпалі і що навіть один смаколик здатен створити хороший настрій!
Смачного! І будьте здорові!
Немає коментарів:
Дописати коментар