13 квітня 2020 р.

Горіхове печиво


Чи бажали Ви коли-небудь спробувати печиво з яскраво-вираженим горіховим, злегка терпкуватим смаком, але не знали рецепту? Якщо так, тоді ось він - мій рецепт такого горіхового печива, що випікається, як один тонкий пляцок, а пізніше ледь вистиглим ділиться на невеликі шматочки. 
Інгредієнти: 1 плитка чорного шоколаду (без будь-якої начинки), 1 скл. борошна (така склянка, що вміщує 250 мл рідини), 1 скл. грецьких горіхів (з чубком), 1/2 скл. цукру, 1/3 скл. молока, 2 яйця, 3 ст.л. вершкового масла, ванільний цукор.

Спершу потрібно розтопити на вогні (або в мікрохвильовій печі) шоколад і масло, а потім трохи охолодити цю шоколадно-масляну суміш.

Склянку горіхів поділити на дві частини: більшу, а це 3/4 склянки, подріботіти на маленькі кусочки чи з допомогою ножа, чи в м'ясорубці; а меншу - 1/4 склянки - порізати на грубші кавалки ножем.

Далі збити в блендері все вкупі: масляно-шоколадну суміш, борошно, цукор, більшу порцію подріблених горіхів, молоко, два яйця і 1/4 ч. л. ванільного цукру.

І матимете таку-от коричневу ароматну суміш,

яку викладаєте на прямокутну (або квадратову) форму для випікання, застелену пергаментом і змащену маргарином. А щоби гарно і рівномірно ця суміш розійшлась на бритванці, допомагаєте собі в цьому дерев'яною лопаточкою. 

Опісля посипаєте зверху порізаними згрубша горіхами.

І ставите в духову піч на 30 хвилин пектися при температурі 180 градусів. А вже спечений корж охолоджуєте при кімнатній температурі майже 15 хвилин і після того ріжете ножем на довільні шматочки. В мене вийшли прямокутнички, приблизно однакові за розміром. Але... на нижній фотографії кількох уже нема. ;) Ну, треба ж було попробувати! :)

Ах, іще пригадався мені важливий інгредієнт: все готуєте з любов'ю, тоді печиво точно вийде! Смачного! І будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар