7 квітня 2020 р.

Кури в медово-часниково-олійному маринаді з карі

Якщо Ви полюблюєте страви з курятини, тоді спробуйте цей ніжний маринад з розтопленого меду, подрібненого часнику, соняшникової олії і каррі, в якому приготувати можна як цілу курку, так і окремо курячі лапки, стегна чи гомілки. Готується просто і не забере багато Вашого часу, однак медово-часниковий аромат з нотками карі залишатиметься на кухні ще довго. :) Але воно того варте, бо курочка в цьому маринаді вийде дуже соковита на смак!

А що для цього Вам знадобиться, крім, власне, курей?
Для маринаду: 2 ст.л. меду, 3 ст.л. соняшникової олії, 2 ч.л. приправи карі, 2 зубчика часнику (або1 великий).

І ця кількість маринаду буде достатньою для однієї великої курки, або 4 курячих лапок, 6 стегон чи 8 гомілок. В моєму випадку курячі стегна, запаковані і придбані в маркеті, налічували 4 штуки, тому трохи залишилось маринаду, тож його можна було використати і на наступний день на іншу страву з курятини. Проте не раджу зберігати маринад довше однієї доби в холодильнику і то необхідно в якійсь закритій посудині, щоби запах не зачепив усі інші продукти і страви.
Отож, спочатку промиваєте ретельно курятину холодною водою і кладете в глибоку миску.

А теплий мед, попередньо розтоплений на вогні і трохи охолоджений, гарненько змішуєте з олією, карі і витисненим часником, і отримуєте ось таку суміш.

Нею поливаєте кури і щільно закриваєте миску якою-небудь покришкою, щоби кури маринувались 45 хвилин, при цьому, їх бажано за той час тричі перевернути в інші позиції, щоби з усіх сторін отримали свою порцію маринаду. :)

І потім смажите на добре розігрітій пательні приблизно 50 хвилин (гомілкам буде досить і 40 хвилин), знову прикривши чи навіть злегка притиснувши якоюсь великою покришкою. При тім, спершу на одному боці трохи довше - коло 30 хвилин, а на другому менше - 20 хвилин. І давайте мало олії на пательню, адже кури потрапляють туди з достатньою кількістю маринаду, в якому вже є олія і який частково ввібрали в себе, до того ж, можете сміло ним полити ще трішки зверху на курятину, котру тільки-но поклали на сковорідку. А також варите що-небудь на гарнір, поки кури смажаться. Моїм вибором стали спагетті, які дуже файно посмакували з курячими стегеньцями.
Маю надію, що і Вам цей солодкавий та ароматний медово-часниково-олійний маринад з карі сподобається до Ваших смаколиків з курятини.

Немає коментарів:

Дописати коментар