26 лютого 2023 р.

Тиляпія в кунжутному кожушку

Оце ж бо закортіло мені в останній винятково лютневий тиждень цього року якоїсь рибної страви, але щоб і не складно вона готувалась, і не була вельми затратна у фінансовому плані, однак корисна для організму, без сумніву. І, начитавшись в інтернеті, про велику користь такої риби, як тиляпія, яка дає людині великий заряд енергії, а при тім є низькокалорійною, тому часто вважається рибою для спортсменів, вирішила, що це саме те, що мені потрібно. 😉 Тож пропоную до вашої уваги простий і швидкий у приготуванні рецепт смаженої тиляпії у кунжутному кожушку, яку, за бажанням, ви можете замінити на філе будь-якої іншої рибки. 

І для тиляпії у кунжутному кожушку вам знадобляться наступні продукти: 400-450 г філе тиляпії, 100 г кунжуту, 2 яйця, сіль, чорний перець і якась приправа до риби, а також соняшникова олія для смаження. З цих інгредієнтів у мене вийшло 16 шматочків тиляпії і розраховано на 3-4 порції.

Найперше розморожуєте рибне філе у літній воді з-під крану, висушуєте розморожене філе з допомогою паперових рушничків і тоді рясно посипаєте або натираєте тиляпію (або іншу вашу рибу) приправою, сіллю і перце з обох боків.

Розбиваєте два яйця в будь-яку миску і збиваєте їх виделкою. За бажанням і за наявності, можете додати кілька (3-4) чайних ложок молока до яєць, буде смачніше.


Тоді ріжете кожне рибне філе на більш-менш рівномірні чотири частини.

Потім берете кожен шматочок риби і вмочуєте спочатку в збите яйце з двох сторін, а далі обвалюєте в кунжуті і теж з обох сторін. Розігріваєте сковорідку і, наливши в неї трохи олії, через 1-2 хвилини викладаєте туди порізану тиляпію в кунжутному кожушку для смаження. 

А коли рибка добряче підсмажилась з одного боку, орієнтовно 5-6 хвилин, тоді перекидаєте її на другий бік і смажите таку ж кількість часу.

Коли тиляпія набула красивого золотистого кольору і вже достатньо підсмажилась на пательні, тоді витягуєте її звідти на паперові рушники, щоби стекла зайва олія.

І вуаля - можете відразу куштувати тиляпію в кунжутному кожушку і пригощати нею інших. Смачного! І нехай всі ваші близькі будуть здорові і в безпеці. І хай ця війна в Україні вже якомога скоріше завершиться. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар