Оце ж бо закортіло мені в останній винятково лютневий тиждень цього року якоїсь рибної страви, але щоб і не складно вона готувалась, і не була вельми затратна у фінансовому плані, однак корисна для організму, без сумніву. І, начитавшись в інтернеті, про велику користь такої риби, як тиляпія, яка дає людині великий заряд енергії, а при тім є низькокалорійною, тому часто вважається рибою для спортсменів, вирішила, що це саме те, що мені потрібно. 😉 Тож пропоную до вашої уваги простий і швидкий у приготуванні рецепт смаженої тиляпії у кунжутному кожушку, яку, за бажанням, ви можете замінити на філе будь-якої іншої рибки.
І для тиляпії у кунжутному кожушку вам знадобляться наступні продукти: 400-450 г філе тиляпії, 100 г кунжуту, 2 яйця, сіль, чорний перець і якась приправа до риби, а також соняшникова олія для смаження. З цих інгредієнтів у мене вийшло 16 шматочків тиляпії і розраховано на 3-4 порції.
Найперше розморожуєте рибне філе у літній воді з-під крану, висушуєте розморожене філе з допомогою паперових рушничків і тоді рясно посипаєте або натираєте тиляпію (або іншу вашу рибу) приправою, сіллю і перце з обох боків.
Розбиваєте два яйця в будь-яку миску і збиваєте їх виделкою. За бажанням і за наявності, можете додати кілька (3-4) чайних ложок молока до яєць, буде смачніше.
Немає коментарів:
Дописати коментар