2 грудня 2022 р.

Шніцель з фаршу, запечений з ананасом і сиром

 Як тільки-но вдалось мені натрапити на такий цікавий і нестандартний рецепт австрійського шніцеля в інтернеті, то відразу захотілось експериментувати на кухні і спробувати цей шніцель на смак. І маю вам сказати, дорогі читачі блогу «Смаколики», що дане кулінарне відкриття мене приємно вразило. 😌


Тож для шніцеля з фаршу з ананасом і сиром треба взяти наступні інгредієнти: 700 г мішаного яловиче-свинячого фаршу, 200 г батону, 1 велику цибулю (або 2 невеличкі), 3 зубчики часнику, 200 г твердого сиру, 500 г консервованих ананасів, 2 яйця, сіль, чорний перець, приправа до м’яса. 


Спочатку замочуємо в холодній воді батон на кілька хвилин (5-15 хв., залежно від черствості хліба). 

А цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на дрібні кубики, ну, а часник подрібнюємо в часникодавці.

До фаршу додаємо віджатий від води батон і все перемішуємо. 


 
Далі даємо подрібнені цибулю і часник і перемішуємо їх з м’ясом і хлібом.


Опісля збиваємо в цю миску два яйця і змішуємо їх з фаршем.

Щедро посипаємо певною приправою ( в мене «Італійські трави»), солимо і перчимо фарш з усіма іншими компонентами й остаточно перемішуємо – основа шніцеля з ананасом і сиром вже готова!



Після того відкриваємо банку з консервованими ананасами і дивимося, які є кільця ананасу, скільки штук і, в залежності від цієї кількості, розділяємо фарш на таку ж однакову кількість частин. Витягуємо консервований ананас на якусь тарелю.

Пізніше застеляємо деко папером для випічки і дуже трошки змащуємо той папір соняшниковою олією. Викладаємо на деко скільки влізе на один раз запікання частин фаршу, яким перед тим необхідно надати форму шніцелів.


Накриваємо деко зі шніцелями фольгою і ставимо в духову піч на 25 хвилин запікатись при температурі 200 градусів, попередньо (5 хв.) розігрівши духову піч.


За той час потремо твердий сир на грубій тертці і поділимо тертий сир порівну на ту ж кількість, що і мясний фарш. 


Далі дістаємо деко з печі і викладаємо на кожен шматок мяса кільце ананаса, знову накриваємо все зверху фольгою і ще раз поставимо в духову піч на 20 хвилин.

Після чого виймаємо деко з печі, знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром кожен шніцель і востаннє повертаємо шніцелі в духову піч для того, щоби розтопився сир, приблизно на 5 хвилин.



І все – страва готова до споживання!

А пізніше ідентично запікаємо на деко другу частину шніцелів з ананасом і сиром.

І виходить дуже проста у приготуванні, але вишукана, незвична страва австрійської кухні з делікатним смаком – шніцель з фаршу, запечений з ананасом і сиром. 😋

Смачного! І будьте здорові! 

Немає коментарів:

Дописати коментар