Як тільки-но вдалось мені натрапити
на такий цікавий і нестандартний рецепт австрійського шніцеля в інтернеті, то відразу
захотілось експериментувати на кухні і спробувати цей шніцель на смак. І маю
вам сказати, дорогі читачі блогу «Смаколики», що дане кулінарне відкриття мене
приємно вразило. 😌
Тож для шніцеля з фаршу з ананасом
і сиром треба взяти наступні інгредієнти: 700 г мішаного яловиче-свинячого
фаршу, 200 г батону, 1 велику цибулю (або 2 невеличкі), 3 зубчики часнику, 200
г твердого сиру, 500 г консервованих ананасів, 2 яйця, сіль, чорний перець,
приправа до м’яса.
Спочатку
замочуємо в холодній воді батон на кілька хвилин (5-15 хв., залежно від черствості
хліба).
А
цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на дрібні кубики, ну, а часник подрібнюємо в часникодавці.
До
фаршу додаємо віджатий від води батон і все перемішуємо.
Далі
даємо подрібнені цибулю і часник і перемішуємо їх з м’ясом і хлібом.
Опісля
збиваємо в цю миску два яйця і змішуємо їх з фаршем.
Щедро посипаємо певною приправою
( в мене «Італійські трави»), солимо і перчимо фарш з усіма іншими компонентами
й остаточно перемішуємо – основа шніцеля з ананасом і сиром вже готова!
Після того
відкриваємо банку з консервованими ананасами і дивимося, які є кільця ананасу,
скільки штук і, в залежності від цієї кількості, розділяємо фарш на таку ж однакову
кількість частин. Витягуємо консервований ананас на якусь тарелю.
Пізніше застеляємо деко папером для випічки і дуже трошки змащуємо той папір соняшниковою олією. Викладаємо на деко скільки влізе на один раз запікання частин фаршу, яким перед тим необхідно надати форму шніцелів.
Накриваємо
деко зі шніцелями фольгою і ставимо в духову піч на 25 хвилин запікатись при
температурі 200 градусів, попередньо (5 хв.) розігрівши духову піч.
За той
час потремо твердий сир на грубій тертці і поділимо тертий сир порівну на ту ж
кількість, що і м’ясний фарш.
Далі
дістаємо деко з печі і викладаємо на кожен шматок м’яса
кільце ананаса, знову накриваємо все зверху фольгою і ще раз поставимо в духову
піч на 20 хвилин.
Після
чого виймаємо деко з печі, знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром кожен
шніцель і востаннє повертаємо шніцелі в духову піч для того, щоби розтопився
сир, приблизно на 5 хвилин.
І все
– страва готова до споживання!
А пізніше
ідентично запікаємо на деко другу частину шніцелів з ананасом і сиром.
І
виходить дуже проста у приготуванні, але вишукана, незвична страва австрійської кухні з делікатним
смаком – шніцель з фаршу, запечений з ананасом і сиром. 😋Смачного! І будьте здорові!
Немає коментарів:
Дописати коментар