6 лютого 2022 р.

Підливка з білих грибів

Підливка з білих грибів - необхідна страва, фактично те, без чого Ваші вареники чи голубці почуватимуться самотньо на різдвяному столі. :) А якщо Ви готуєте і червоний борщ з білими грибами, тоді Ви точно маєте приготувати грибну заготовку для цих двох страв, рецепт якої, як і рецепт борщу, Ви побачите в попередньому дописі

Отож, для підливки з білих грибів треба взяти з грибної заготовки:  200 г води, в якій мокли сухі білі гриби, 0,5 л грибного бульйону (води, в якій білі гриби варились), смажені гриби (без 4 ст.л., які слід відкласти для борщу). Крім того, половину 1 смаженої цибулі і 3 ст. л. борошна.

Гриби по суті готові, але щоби вийшла підливка, то потрібно додати ще кілька кулінарних штрихів. Так, просіяне борошно смажимо на сковорідці і потім чекаємо, коли воно повністю вистигне. Далі борошно розводимо 0,2 л холодного грибного бульйону і робимо це поступово, щоби не було грудочок. Розведений борошняний розчин вливаємо в смажені гриби, а разом з тим вливаємо воду, де мокли сухі гриби. Все перемішуємо і доводимо до кипіння. Опісля додаємо решту грибного бульйону (0,3 л) і смажену цибулю. Підливка з білих грибів має останній раз закипіти і тоді готуємо ще 3 хвилини, помішуючи страву. І все, готово! Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар