27 січня 2021 р.

Клафуті з вишнями

Коли Вам забажається легкого в приготуванні і споживанні десерту, то згадайте про клафуті - ніжний французький десерт, що особливо вдало поєднується з вишнями - як свіжими або мороженими, так і підійде закрутка вишень у власному соці. Отож, до Вашої уваги клафуті з вишнями!, що в дечому нагадує легкий на смак пудинг.

 Для цього французького смаколика Вам пригодяться такі інгредієнти: 0,5 кг вишень без кісточок, 3 яйця, 1 скл. 10% вершків, 1/2 скл. борошна, 1/2 скл. цукру, 1 уп. ванільного цукру, 2 ст. л. масла. Найперше розтоплюємо масло, щоби воно було тепле і рідке, як на фото нижче. І відціджуємо вишні, якщо у Вас, як і у мене, вони закручені у власному соці.

А далі збиваємо в окремій мисці яйця.

Досипаємо до яєць просіяне борошно.

Все разом з'єднуємо,


Доливаємо розтоплене й охолоджене масло.
 
А потім додаємо цукор і перемішуємо.
 
І наприкінці доливаємо вершки.
Все гарненько перемішуємо і даємо постояти тісту 10 хвилин (тісто виходить подібне, як на млинці). А за той час змащуємо маслом скляну форму, в якій пектиметься клафуті, і викладаємо на форму вишеньки.
 
Заливаємо вишні рідким тістом.
 
І ставимо пектися у духову піч на 40 хвилин. При цьому, спочатку виставляємо температуру 230°, а через 5 хв. зменшуємо до 200°, печемо 10 хв. і тоді знову зменшуємо температуру - до 160° і печемо до кінця. І voilà (ось) - отримуємо клафуті.
 
Кому кусочок клафуті з вишнями? Bon apétit! Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар