Коли ви читаєте цей блог, то, мабуть, зауважили мою велику прихильність до італійської кухні, яка особливо доречна влітку своїм різноманіттям легких салатів і дуже смачних непечених десертів, на кшталт тірамізу і панни котти. І якщо тірамізу в Україні вже відома страва, то другий суперовий десерт, який швидко і нескладно готується без духової печі - панна котта - не має ще такої популярності, а дарма! Адже його різні варіації так і манять спробувати його зготувати, бо для цього діла можна взяти і персики, й абрикоси, чи полуницю, або чорницю, а чи вишні, чи черешні, а то й приготувати кавову версію з перемеленими гранулами кави! Але чи не найбільш вишуканий варіант панни котти для італійської кухні - це малинова панна котта, оскільки малина в Італії, наче на вагу золота, бо є імпортованим і досить дорогим продуктом, як-от в Україні королівське манго. Тож у цьому дописі якраз і знайдете рецепт цього надзвичайного італійського десерту з малиною.
Та й як же його не попробувати створити на кухні власними руками, коли тепер не обов'язково йти в ліс у пошуки за малиною, чи вишукувати лісову малину на ринку в короткий період її існування, але ж можна в Україні купити смачну городову, садову і фермерську малинку і це мене вельми тішить: що її вирощування стає все більш розповсюдженим у нас явищем і малиною всередині місяця серпня не сильно когось і здивуєш. Однак малиновою панною коттою гарантовано зможете здивувати своїх гостей! :) І основний компонент даного десерту - це, безумовно, малина, котра повинна бути свіжа, стигла, не кисла ні на смак, ні на запах, і без ознак псування, тому найперше для майбутньої панни котти варто гарненько промити малину і викласти її на тарілку. Можете помити і більше ягід, аніж потрібно до десерту, як і вийшло в мене - тоді частиною малини можливо просто поласувати, бо корисно для здоров'я!
Але скільки малини необхідно для панни котти і які ще взяти продукти, спитаєте ви? Отож, для малинової панни котти вам знадобляться наступні інгредієнти: 400 мл кип’яченого молока, 15 г желатину, 200 г сметани, 100 г
цукрової пудри, 10 г ванільного цукру, 3 ст. л. подрібненої свіжої малини (= 4
ст. л. цілої малини) або 2 ст. л. малинового сиропу, 3 малини на кожну порцію для прикраси. І ця кількість продуктів розрахована на 6 порцій, де в одній порцій - приблизно 120 г. (p.s. на фото внизу мені не вмістилася цукрова пудра - перепрошую!)
Після промитої малини, другий необхідний крок - треба розчинити желатин у дуже гарячому або щойно закип'яченому молоці, помішуючи харчовий желатин ложкою.
А в іншій, глибшій посудині, яку ставитимете на вогонь, змішуєте сметану, цукрову пудру і ванільний цукор і грієте її до моменту перших ознак закипання сметани, а фактично і до моменту розчинення ванільного цукру, і тоді знімаєте з вогню.
Далі відбираєте найгарніші, на ваш розсуд, ціленькі ягоди малини, які будуть для оздоби панни котти, а в окрему миску набираєте 4 повні столові ложки малини і просто розминаєте це все вилкою до вигляду ось такого пюре, як на фото. А взимку чи коли нема вдома свіжої малини, а натомість є малиновий сироп, то берете його для малинової панни котти.
Опісля додаєте подрібнену вручну малинку до сметани з цукром і все вкупі делікатно перемішуєте.
Потім вливаєте у цю малиново-сметанно-цукрову суміш розчинений в молоці желатин і теж файненько все разом змішуєте до однорідної консистенції.
Пізніше обираєте які-небудь красиві скляні форми, наприклад, для морозива і розливаєте у них вашу малинову панну котту, а далі поміщаєте її на 1 годину в холодильник. Опісля витягуєте звідти і прикрашаєте малиновими ягодами і знову ставите в холодильник ще на 2, а то й на 3-4 години, але в загальному щоби панна котта була в цій прохолодній місцині не менше 3 годин!
І що отримаєте в результаті? Отакий красивий літній італійський десерт - солоденьку малинову панну котту! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар