Існує багато рецептів печених яблучок - цієї простої, ситної і дуже корисної страви. І переконана, що кожна українська господиня має свій варіант, як їх приготувати! А я ж нині
пропоную вам отаку десертну версію яблук, запечених у духовій печі - з грецькими горішками, родзинками, корицею, цукром і мускатним горіхом, политі зверху розтопленим маслом і лимонним соком. Такі печені яблучка можна подавати на стіл як окремий десерт, який особливо смакуватиме з кулькою білого морозива пломбір... Ням-ням. :)
То як же зготувати ці чудо-яблучка? Найголовніша рекомендація - брати великі, солодкі (або кисло-солодкі) яблука, наприклад, сорт "Gold".
пропоную вам отаку десертну версію яблук, запечених у духовій печі - з грецькими горішками, родзинками, корицею, цукром і мускатним горіхом, политі зверху розтопленим маслом і лимонним соком. Такі печені яблучка можна подавати на стіл як окремий десерт, який особливо смакуватиме з кулькою білого морозива пломбір... Ням-ням. :)
То як же зготувати ці чудо-яблучка? Найголовніша рекомендація - брати великі, солодкі (або кисло-солодкі) яблука, наприклад, сорт "Gold".
І для приготування 4 великих печених яблук потрібні наступні інгредієнти:
4 яблука, 100 г родзинок, 50 г грецьких горіхів, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. кориці, 0,5 ч. л. мускатного горіха (в порошку), 2 ч. л. масла, 2 ч. л. лимонного соку, 3 ст. л. води.
Спочатку необхідно помити яблука в холодній воді і ретельно вирізати по центру всю середину, аби не було ніяких кісточок, але обережно, щоби не продзюравити яблуко наскрізь і щоби начинка потім не вийшла назовні - бо ж її треба з'їсти! ;)
Далі січемо на дрібні кусочки наші горіхи:
І в невеличку, але глибоку миску всипаємо подрібнені горішки, помиті родзинки, цукор, корицю і порошок мускатного горіха:
Все гарненько перемішуємо й отримуємо начинку для яблук:
І цю начинку щедро запаковуємо в яблучка:
Пізніше розтоплюємо вершкове масло і поливаємо ним кожне яблуко, а 2 хвилини опісля, коли масло проникло всередину фруктів, поливаємо їх зверху лимонним соком:
Наливаємо воду в посудину, в якій будуть запікатись яблука - для того, щоби їхній низ раптом не підгорів. У моєму випадку посудина була великою і глибокою емальованою мискою, хоча в ідеалі, мабуть, варто взяти якусь вогнестійку форму для запікання з кришкою. ))) Зате накрила яблучка прозорим рукавом для запікання і, таким чином, могла бачити через дверцята духової печі, як вони печуться.
А там вони повинні пектись 35 хвилин (і 20 хвилин, якщо захочете приготувати цю страву в мікрохвильовій печі) при температурі 190 градусів:
Витягуємо з печі і вуаля - маємо такого яблучного красеня, багатого на вітаміни і поживні елементи для здоров'я кожного.
Немає коментарів:
Дописати коментар