День вдало розпочнеться, якщо приготувати смачний і корисний десерт - млинці з бананами, горіхами і шоколадом! І саме цей рецепт запрошує читачів на новий кулінарний блог - "Смаколики" :) А все тому, що його автор дійсно ну дуже полюбляє цю страву з різними начинками.
І хоч більш звичними начинками для млинців є м'ясна і сирна, але мені захотілось поділитись з вами рецептом чудових солодких млинців з порізаними на шматочки бананами, перемеленими горіхами і розтопленим молочним шоколадом. А що для цього потрібно?
Такі інгредієнти↓
для тіста: 1 л молока, 3 скл. борошна (750 мл), 3 яйця, трішки соди (на кінчику чайної ложки);
для начинки: 150 г молочного шоколаду, 100 г масла, 3 ст. ложки грецьких горіхів, 2 банани, 1 г ваніліну.
Спочатку готуємо тісто на млинці, збивши міксером усі необхідні для тіста складники до густої консистенції. Й з отакої білосніжної і з бульбашками різної форми рідини смажемо на пательні налисники. Я для цього діла використовую маргарин, який спершу кидаю на розігріту пательню, щоби він розійшовся на всю її площу, а потім даю кусочок маргарину на кожен млинець перед тим, як перевернути його на другу сторону для смаження.
І коли всі млинці посмажені, можна братись і до створення їхньої начинки. Наприклад, почати з перемелювання горішків з допомогою м'ясорубки на таку-от масу. Хоча, звісно, кожен охочий може власноруч їх посікти ножем і тоді начинка налисників матиме більш виражений горіховий смак, але враховуйте, що це займе більше часу.
Після того, як змололи горіхи, розтоплюємо молочний шоколад з маслом і ваніліном - або на газовій плиті, або в мікрохвильовці. В першому варіанті маєте змогу контролювати густину консистенції шоколадно-масляної маси, яку треба постійно помішувати, не відходячи від газової плити, і дивитись, щоби не пригорала і не приставала до посудини. А в другому випадку масло розтопиться швидше за шоколад і буде рідшим, тож аби досягнути бажаної консистенції вам все одно доведеться ту масу помішувати, але вже витягнувши її з мікрохвильової печі. Словом, я вибрала другий варіант і, чесно кажучи, з тим помішуванням трохи набавилась. :)
А далі в цю шоколадно-масляну масу я додала горішків, кілька разів все файненько перемішала і з'явилась ось така солоденька кашка:
Але ж до налисникової начинки бракує фруктів! Саме так. Тому опісля ми ріжемо банани на плястерка і далі на ось такі чудесні четвертинки. Бананів для начинки може бути скільки ваша душа забажає - залежно скільки вважатимете за потрібне загорнути їх в кожен млинець. :) В будь-якому разі, краще різати ці фрукти по одному і в міру необхідності нарізати нові, ну хоча б тому, що банани швидко темніють, тож я за них взялась в останню чергу під час приготування цього смаколика.
І коли все зготовлено, можна і загортати начинку в млинці. Форма загорненого млинця теж залежить тільки від вашого бажання і фантазії, але, звичайно, від цього залежить і кількість начинки, що накладається на один млинець.
Моя найулюбленіша форма - прямокутна, а в такому разі начинки на кожен налисник йде багато. Тому начинки з 2 бананів й отриманої маси з шоколаду, масла і горіхів мені вистачило на 12 великих налисників. Але решта насмажених млинців даремно в хаті не пропали. ;)
Маю надію, що вам сподобається десертний варіант млинців, який однаково смакує як гарячий, щойно приготовлений, так і теплий, через 2 години перебування в кімнатній температурі, і навіть холодний, прямісінько з холодильника - ви щоразу матимете трохи інший смак. Бо такі вони загадкові - ці млинці з бананами, горіхами і шоколадом!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар