27 червня 2021 р.

Запечена форель

Форель - рибний скарб, який плаває лише у чистій водоймі, переважно у річках і ставках. Тому ця вибаглива за умовами мешкання риба стане чудовою стравою для вибагливих гурманів. Та ще й дуже корисною, адже форель містить у собі кальцій, калій, магній, фосфор, кислоти Омега-3 і Омега-6, вітаміни А, Д, Е. Тож приготуйте цю нескладну страву - запечену форель і ваші близькі будуть у захваті!

Необхідні інгредієнти: 1 форель (600-800 г), 1 лимон, пучок петрушки, 1 ст. л. соняшникової олії, сіль і чорний перець.

 Спершу форель треба добряче промити у холодній воді і почистити її від бруду, крові, луски, позбавити нутрощів, при цьому, голову, хвіст і плавники залишити.


 Чисту рибу слід натерти сіллю і чорним перцем як ззовні, так і всередині.


 Далі беремо лимон і соняшникову олію.


 Лимон миємо і ділимо на три частини, і з однієї такої частини вичавлюємо сік, а також наливаємо столову ложку олії і змішуємо разом з лимонним соком.


 Змащуємо і поливаємо форель з усіх боків і всередині олійно-лимонною сумішшю.


 Опісля робимо на одній стороні форелі шість досить глибоких надрізів приблизно на однаковій відстані один від одного.


 Тоді м'якоть другої частини лимона подрібнюємо.


 І теж дрібно ріжемо пучок петрушки.


 І цю м'якоть лимона разом з подрібненою петрушкою кладемо в саму рибу і щільно притуляємо боки тушки риби.


 А третю частину лимона ріжемо на половинки.


 І кожен кусочок лимона вставляємо в розрізи форелі.


 Рибу надійно загортаємо у фольгу і ставимо запікатись на 30 хвилин у духову піч при температурі 200 градусів.

Пізніше витягуємо рибу з духової печі і розкриваємо фольгу, та повертаємо у такому вигляді рибку запікатись ще на 10 хвилин при такій самій температурі.


 Коли запечена форель готова до споживання, витягуємо її з фольги і ріжемо на елегантні шматочки. І можна подавати до столу! Смачного! І будьте здорові!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар